Näyttelyitä/ Uttställningar /Exhibitions

Annantalossa on nähtävillä myös useita näyttelyitä, joihin on kaikkiin vapaa pääsy. Näyttelyt ovat avoinna Kesäparkin aukiolojen mukaan. Tervetuloa!

I Annegården finns det också många fina utställningar, som alla är gratis. Välkommen!

Annantalo offers also a wide range of various exhibitions. All exhibitions are free of charge, welcome!

Vallankumous! 


24.3.2016 - 12.6.2016 (arkisin/vardagar/weekdays)
Paikka: Annantalon taidegalleria (etutila)

Vallan vallatonta menoa vallan syövereihin – tässä tapauksessa esimerkiksi suuhun. Matkalla näkyy myös silmiä ja korvia. Loput ovat niin valloittavia kohteita ettei niistä sen enempää. ;) Älä anna aikuisten arvostella vaan arvioi itse!

Vallankumous on installaatio, jossa pääsee lähikontaktiin vallan kanssa. Installaatiossa saa könytä vallanpitäjän kainaloon ja vatsamakkaroihin makoilemaan tai sanojen vallan tukkeeksi kielelle. Vallan paikat saa valloittaa tai sitten voi ottaa vallan omiin käsiin, käyttää puhevaltaa tai vaikkapa rakentaa blingbling-majan.
Vallankumous on valtauttava installaatio, jossa on vähän sääntöjä ja paljon mahdollisuuksia tehdä niin kuin haluaa. Installaatiossa saa maata ja pomppia, siellä saa juoksennella, siellä saa kuunnella kaveria, siellä saa piirrellä, siellä saa möyrytä, siellä saa iloita ja vakavoitua.
Näyttelyssä voi olla lekottaa, tutkailla tai puuhailla, ottaa tilan haltuun jokainen omalla tavallaan.


Revolution!
I utställningen kan man bara vara, studera eller pyssla, ta över rummet på sitt eget sätt.
Revolution! är en föreställningsbetonad installation som var och en kan uppleva precis som de vill.

Revolution! är en utställning som kan upplevas kroppsligt och som diskuterar makt och vad som är lämpligt. Måste det alltid finnas regler för att saker ska fungera? Vem får bestämma? Är en vuxens åsikt alltid rättare än ett barns? Utställningen är riktad till både barn och föräldrar och uppmuntrar till dialog.

Revolution!
Chill out, explore or potter about, just control the space in your own way.
Revolution! is a performance installation that you can experience exactly as you wish. You can chill out, explore or potter about, just control the space in your own way.
Revolution! is an exhibition that you can experience with your body. It is about power and asking about what is appropriate. Must there always be rules for things to work? Who gets to decide? Is an adult's opinion always more correct than a child's? Targeted at children and adults, the exhibition encourages dialogue.
Jihuu, Onni-Poika! 
Jihuu, Onni-Poika!
Sanna Pellicionin kuvituksia
1.4.2016 - 28.6.2016
(arkisin/vardagar/weekdays)
Paikka: Kahvila / Cafe Annantalo

Sanna Pelliccionin suosituissa Onni-poika-kirjoissa seurataan hilpeän Onnin ja hänen perheensä arkea.


Jihuu, Onni-Pojken!
I Sanna Pelliccionis populära böcker får vi följa med den gladlynta pojken Onnis och hans familjs vardag.


Wohoo, Onni-Poika!
Sanna Pelliccioni's popular books focus on the everyday life of the cheerful boy Onni and his family.Uusista suomalaisista

Anni Valtonen ja Milka Alanen
16.5.2016 - 15.6.2016
(arkisin/vardagar/weekdays)
Yläkerran käytävä/ andra våningen/ 2. floor)
Valokuvanäyttely perheistä, muuttuvasta Suomesta ja suomalaisuudesta

"Maahanmuutosta on puhuttu Suomessa liian pitkään kielteisesti. Halusimme valokuvaaja Milka Alasen kanssa tehdä jotain, mikä hälventäisi ihmisten pelkoa ja ennakkoluuloja erilaisuutta kohtaan.

Syksyllä 2014 ilmestyneessä Uusia suomalaisia -kirjassamme ja siitä nyt kootussa kiertävässä valokuvanäyttelyssä lähestymme muuttuvaa Suomea ja suomalaisuutta tuomalla esille niitä perheitä, joissa toinen puolisoista tulee muualta kuin Suomesta.

Suomessa vuosittain noin 3000 suomalaista avioituu muunmaalaisen kanssa. Helsingissä joka viides, koko Suomessa joka kahdeksas liitto, solmitaan tällä hetkellä suomalaisen ja muunmaalaisen välillä. Tahdoimme näyttää, että suomalaiset eivät aina näytä siltä, millaisina heidät on totuttu näkemään. Silti heillä voi olla suomalainen identiteetti. Näyttelyn valokuvien kautta pääset tutustumaan kahden kulttuurin perheiden tarinoihin ja arkeen.

Esittelemme kirjassamme 12 perhettä, kaksitoista rakkaustarinaa. Jokainen tarina on erityislaatuinen, jokainen suhde on uniikki – olivatpa puolisot mistä tahansa. Mistä ikinä tulemmekaan, meissä on paljon enemmän yhteistä kuin erilaista."

Milka Alanen & Anni Valtonen

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Kolibri-festivaalin, Familia ry:n ja kahden kulttuurin perheiden Duo-hankkeen (www.duoduo.fi) kanssa.